Home
  • Home
  • nieuws
  • Motorclub BMC verhuist clubhuis naar Misterpoort in Bredevoort  

Motorclub BMC verhuist clubhuis naar Misterpoort in Bredevoort  

nieuws


Voor veel mensen was het een vertrouwd gezicht: motorrijders van de BMC (Bredevoortse Motor Club) die verzamelen op Plein Zuid voor een gezamenlijke tocht, het begeleiden van een gala, of gewoon een rit voor de fun. Dat beeld gaat echter verdwijnen uit het Aaltense straatbeeld.

Na een aantal jaren in Café De Driesprong de clubavonden gehouden te hebben, ontstond het plan om in het achterste deel van de zaal – destijds in gebruik als magazijn – een eigen clubhuis te realiseren, waar de motorclub haar clubactiviteiten zou kunnen houden, en dat door gastheer Dolf Setz voor feestjes te verhuren was. Ook was het clubhuis hét decor voor het jaarfeest van de BMC, de Bikernight. Na een relatief goed huwelijk, kwamen er toch wat haarscheurtjes in de samenwerking tussen de BMC en gastheer Setz. Uiteenlopende belangen en het op een andere manier invulling (willen) geven aan wensen, maakten dat de BMC zich genoodzaakt voelt te vertrekken van een zeer gekoesterde locatie. Hier komt dus nu een einde aan, en alle BMC-relikwieën zijn door de club mee genomen naar het nieuwe onderkomen: café Misterpoort in Bredevoort, beter bekend als ‘Bernard’. Bernard is voor de BMC zeker geen onbekende, sterker nog: ooit is de BMC hier opgericht.

In Bredevoort pakt de BMC de draad weer op: de bovenzaal van Café Misterpoort is een zeer goed alternatief voor de BMC, hier kunnen de clubavonden en andere activiteiten vorm krijgen met behoud van de BMC-identiteit, een groot goed voor een club van ‘Motornaobers’ uit de regio van Aalten. Wat voor de club rest, is het opnieuw invulling geven aan de Bikernight. De BMC is al even bezig met de voorbereiding hiervan. De derde zaterdag van februari zal elders motor-invulling krijgen: groots, maar vooral ‘BMC’.
De BMC wil Dolf Setz bedanken voor het jaren faciliteren van de club, maar gaat vanaf heden weer haar eigen weg, uiteraard per motor.


,