Home
  • Home
  • Agenda
  • Nostalgisch Oogstfeest Aalten voor boeren, buitenlui, dorpelingen en toeristen!

Nostalgisch Oogstfeest Aalten voor boeren, buitenlui, dorpelingen en toeristen!

10 januari 2013 Agenda


In Aalten aan de koningsweg naast Partycentrum Pannenkoekenhuys ’t Noorden wordt op zondag 14 augustus het Nostalgisch Oogstfeest Aalten gehouden. Een dag van 10:00 tot ongeveer 18:00 uur waarbij oude tijden herleven. Er is gratis toegang dus iedereen is welkom om aan te komen en het zelf te beleven. Mannen gaan in boerenkiel met de hand de rogge te lijf die vervolgens wordt gebonden door de vrouwen in ouderwetse klederdracht. Er is een speelweide voor kinderen met oud Hollandsche spelen en schminken. Voor de liefhebbers die wel wat lusten is er een varken aan ’t spit, ambachtelijke koffie en overheerlijke pannenkoeken.Het Oogstfeest is speciaal georganiseerd voor boeren, buitenlui en dorpelingen, maar ook juist voor toeristen die in Aalten en omstreken verblijven. Een leerzame dag voor jong en oud. De kinderen zullen thuis komen en mooie verhalen kunnen vertellen van wat ze in Aalten beleefd hebben tijdens het Oogstfeest.

Bezoekers van het Oogstfeest kunnen hun auto gratis parkeren op de parkeerplaats van ’t Noorden. De parkeerplaats is gemakkelijk te vinden.

De organisatie stelt zich ten doel bekendheid te geven aan en het in stand houden van oude ambachten zoals het dorsen. Vanwege het vakantieseizoen wordt het halverwege augustus gehouden, hierdoor is het ook toegankelijk voor de vele toeristen die de Achterhoek rijk is.

Van hand tot machinaal, graan oogsten zoals vroeger. Grootmoeders tijd herleeft dit jaar tijdens het Aaltens Oogstfeest op zondag 14 augustus aan de Koningsweg in Aalten dat naast partycentrum ’t Noorden ligt. Een gezellig dagje voor het hele gezin!

Zondag 14 augustus

10:00 – 18:00

Gratis toegang

Koningsweg, Aalten

 


, , , , ,