Home
  • Home
  • Cultuur
  • Marianne Veldkamp-Vieberink: ‘Het dansen zit in ons DNA’

Marianne Veldkamp-Vieberink: ‘Het dansen zit in ons DNA’

Cultuur


Marianne Veldkamp-Vieberink, dochter Audrey en zoon Mike vormen het kloppend hart van Dansstudio Vieberink. Het familiebedrijf bestaat dit jaar 80 jaar en mag in Aalten en wijde regio een begrip genoemd worden. Marianne: “Dansen zit in ons DNA, de naaste familie kent zestien dansleraren. Wij doen het met ons drieën en dat kan alleen omdat we heel goed met elkaar kunnen.”

 

Vieberink is de meest veelzijdige dansschool van Oost Gelderland. Bijzonder is bijvoorbeeld Draag & Dans, gegeven door Mike, voor ouders met hun baby in draagdoek. Audrey, o.a. bekend van yogadans: “We doen ook projecten op school met dans als middel om omgangsvormen en respect te benadrukken. Dansleraar zijn is niet alleen techniek overbrengen maar ook normen, waarden, ethiek: ‘hoe heurt het eigenlijk’. Vieberink geeft zelfs danslessen voor mensen met een beperking. Voorop staat het plezier. “Met dansen werken je hoofd en lijf tegelijkertijd en dat is heel gezond.”

Wat maakt ondernemen in Aalten speciaal? Audrey: “We zijn eigenlijk net weer terug in Aalten omdat we veel op locatie les geven. We worden ingehuurd voor blokcursussen of workshops in de regio.”

Waar kent men je hier nog meer van? Mike kan men tegenkomen op de mountainbike in het bos, Audrey heeft als hobby survivalsport bij Ropes and Running en Marianne houdt van een bezoekje aan de sauna en is daarnaast actief met choreografie en regie bij het Winterswijks Muziek Theater.

Wat is je grootste ergernis? Audrey: “Wij ergeren ons niet zo gauw.” Marianne: “Het is meer verbazen. Wij hebben een blij beroep.”

Waar ga je uit in Aalten of omgeving? Mike: “Naar Schiller voor koffie en een krantje.” Audrey: “Ik ga graag naar Wok Wamelink in Winterswijk.” Marianne: “Het ligt een beetje aan de gelegenheid en varieert van de Aaltense Volksfeesten tot een kopje koffie bij de Hema.”

Welke plaatsgenoot bewonder je, en waarom? Marianne: “Sandra Vanreys. Ik bewonder mensen die meer paden bewandelen. Buiten haar kwaliteiten als countryzangeres doet zij ook veel voor het goede doel.”

Wat mis je nog in Aalten? Na een lange stilte zegt Marianne: “We moeten wel heel erg nadenken dus dat zegt genoeg. Aalten is een mooi dorp met een prachtig plein, er is genoeg, er is rust en vrijheid. En binnen no-time zit je overal.”

Wat is de beste raad die je ooit kreeg? Marianne: “Als je iets doet moet je het goed doen, zei mijn vader altijd. Dat is nog steeds verweven in ons doen en laten.”

(Foto: Han Kastein) Marianne, Audrey en Mike Veldkamp van Dansstudio Vieberink/Veldkamp. 
 

,