Home

Jochem Wikkerink nieuwe koning van de Haart

Cultuur


De Haart heeft een schitterend zomerfeest achter de rug. Het zomerfeest werd afgelopen woensdag begonnen met een toneelavond. De toneelvereniging de Hoart voerde het stuk Koestukken 7 op voor een volle tent.In de pauze was er een grandioze verloting met fantastische prijzen. Hierbij de uitslag van de verloting bij de kinderen: hoofdprijs tablet – Diede Wikkerink, 2e prijs trolley radio – Sanne Luiten; 3e prijs step – Fayen te Voortwis.

Bij de volwassenen: hoofdprijs een ballonvaart was voor Sinie te Brinke uit Eibergen; 2e prijs: Theater bon – Liny Ebbers; 3e prijs: kadobon van Vivaldi – Bennie Breukelaar..Donderdagavond was de wagenversierwedstrijd. Er werd een spannende strijd geleverd wie toch de mooiste wagen had gemaakt. Na uitvoerig overleg tussen ons koninklijk paar, werd als winnaar uit geroepen Rondom de bane. Na de wagenversierwedstrijd was er voor de kinderen een lampion optocht en nadien trad Freeline op. Tot in de late uurtjes was het zeer gezellig in en om de Ringkamp.

Uithalen koningspaar
Zaterdag werd er om 9.00 uur begonnen met het zingen van het Wilhelmus. Waarna de feestgangers vertrokken op alle versierde wagens om het koningspaar Wim en Anita Hoornenborg uit te halen. Het koningspaar had een geweldig spel gedacht. Rond 12.00 uur vertrokken we weer richting de Ringkamp, waar soep en broodjes ons op stonden te wachten. Om 14.00 uur begon het middagprogramma met het koning schieten, jeugdkoning schieten, fladder schieten, roosjes schieten en nog veel andere verschillende leuke spelletjes.
Om 17.38 uur was het Jochem Wikkerink die na 314 schoten de romp naar beneden schoot. Hij mag samen met Malou van de Groep een jaar lang regeren over de Haart. Het zomerfeest werd afgesloten met de Perfect Showband.

Linkervleugel: Thom Prinsen, rechtervleugel: Anniek Smees, staart: Linda te Bokkel, kop: Han Langeler
Jeugd koningin Jessy te Pas, jeugdkoning Wessel Smees, rechtervleugel: Jessy ten Pas, linkervleugel: Pranee Korten, staart: loting: Kors Kamink, kop: Oda Kamink

Foto: PR :Vlnr: Jeugdkoning Wessel Smees, jeugdkoningin Jessy ten Pas en het koningspaar Jochem Wikkerink en Malou van de Groep. 


,