zaterdag, 27 mei 2017

Now on Air!

Loading...

 

Advertentie

Aanmelden nieuwsbrief

Gezellig Wijndorp in Aalten

vrijdag, 26 mei 2017 18:28
Het Wijnfeest op de markt in Aalten is dit jaar van vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni 2017, midden op de Markt in het historische centrum van Aalten. Al voor het vierde jaar reizen Wijnboeren af naar Aalten vanuit de Duitse Pfalz, de Nahe en dit jaar ook uit de Moezel. Samen met de Achterhoekse Wijnbouwers schenken zij hun wijn voor het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.De Wijnboeren.De Wijnboeren uit de Duitse wijnstreken verbouwen allen hun eigen druiven op de glooiende hellingen van in het prachtige landschap.

Activiteiten AALTEN

vrijdag, 26 mei 2017 18:14
Zaterdag 27 mei.*Om 2 uur start vanaf het VVV Agentschap Aaltense Musea een rondleiding door de Aaltense ‘Gängeskes’. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur en de deelnamekosten bedragen 4 euro p.p.*s, Avonds vindt het jaarlijkse ‘Sjoksfestival’ in het centrum van Aalten plaats. Drie topbands spelen op de grote podia, Q-Music The Party is aanwezig, en als klap op de vuurpijl treedt Miss Faith op. De aanvang is vanaf half 9. Toegangskaarten zijn voor 16,50 euro te verkrijgen bij o.a. Sportshop Navis.Zondag 28 mei.*De Stichting Contactgroep Achterhoek (SCA) houdt voor de 24e keer de jaarlijkse toertocht voor tractoren en andere landbouwvoertuigen. Het vertrek van de 1e tocht is om half 11, die de deelnemers grotendeels leidt door het buitengebied van Bredevoort en Aalten. De middagtocht begint om half 2 en gaat naar het Woold. Beide ritten zijn ongeveer 15 km lang. Het vertrek-en eindpunt is de fam. Harmsen aan de Buninkdijk op de Haart.
Op en rond ’t Zand vindt de traditionele Internationale boekenmarkt plaats, van 10.00-17.00 uur in het historische stadje Bredevoort. Rond het marktterrein zijn meerdere terrassen. Op deze dag kunt u natuurlijk ook de expositie in "Foto21", het Vestingpark St.-Bernardus, de Borghman, de kunstcollectie van het echtpaar van Schaik met werken van o.a. Armando, Charlotte van Pallandt en Jan Sluijters in de Koppelkerk, de snuffelmarkt bij de molen “De Prins van Oranje”, etc. bezoeken. U bent van harte welkom in ons mooie stadje.
In Bredevoort koopt ze haar materialen – oude boeken – die ze thuis verscheurt om er collages van te maken. En die zijn niet onopgemerkt gebleven: Katinka Hanselman behoort tot de beste collage-kunstenaars ter wereld. Van 3 juni tot en met 9 juli exposeert ze met haar serie ‘Fifty Two’ in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort.Katinka Hanselman (26) is opgegroeid in Lichtenvoorde, maar woonachtig in Voerendaal (Limburg).Ze maakt illustratieve beelden die gemaakt zijn met collage-technieken. Van bestaande beelden uit onder meer tijdschriften en boeken maakt ze nieuwe creaties. Door het intuïtief combineren van beeld(elementen) hoeft de betekenis niet direct onder woorden te worden gebracht.Thema’s die haar bezighouden en inspireren zijn voornamelijk reizen, cultuur, natuur, verleden en heden. Vaak zijn haar illustraties absurde beelden, want met collage hoeft niets op de werkelijkheid te lijken. En juist dat is wat het werken met collage zo mooi maakt!

Kunstlezing over Jean Arp en De Stijl

vrijdag, 26 mei 2017 09:34
Voor het eerst in ruim vijftig jaar wordt er een grote overzichtstentoonstelling gewijd aan het werk van Jean Arp (1886-1966) in het Kröller-Müller Museum. Met de titel Arp: The Poetry of Forms opent de expositie op 20 mei. Sculpturen, reliëfs en werken op papier worden getoond naast poëzie en geschriften. Omdat deze mooie expositie in dit jaar van De Stijl om een inleiding vraagt, houdt kunsthistorica Maria Driessen een verdiepende lezing in de Koppelkerk op zaterdag 10 juni.