woensdag, 28 juni 2017

Now on Air!

Loading...

Laatste nieuws

ChristenUnie houdt inloop...

Woensdag 28 juni 2017 is er weer een inloop voor de Dinxperlose...

Beleef kunst met...

Kunst kijken statisch? Lastig om de kinderen warm te maken voor een...

Firma Weijland met...

Zaterdagavond 8 juli uur speelt Firma Weijland en Consorten haar nieuwe muzikale...

Luisterliedjes van Hans...

Op zondagmiddag 2 juli treedt zanger-gitarist Hans de Vries op bij de...

Open Aaltens Kampioenschap...

De vijfde editie van het Open Aaltens Kampioenschap Beachsoccer vindt dit jaar...

Aanmelden nieuwsbrief

Deze zomer is in de Aaltense Synagoge een expositie te zien van werken van Sijbrand Smit, een kunstenaar uit Alblasserdam, die op latere leeftijd ontdekte dat zijn moeder een Joodse vrouw was. Zij had de Tweede Wereldoorlog overleefd, maar had daarover heel lang gezwegen. Volgens de Joodse traditie zijn kinderen van een Joodse moeder zelf ook Jood, ongeacht de identiteit van de vader. Deze ontdekking bracht Sijbrand tot een diepgaand onderzoek van de religieuze en culturele achtergrond van zijn volk. De resultaten van zijn studie heeft hij tot uitdrukking gebracht in een aantal bijzondere schilderijen, die hij publiek wil maken onder zijn Joodse naam Sebanjah (‘De Eeuwige heeft teruggebracht’).Zelf zegt hij daarover: ‘Kunst betekent voor mij emotie en die probeer ik uit te drukken in tekeningen. Dat betekent dat je soms de vreugde van Simcha Thora (‘Vreugde der Wet’) moet kunnen ervaren en anderzijds het verdriet kunt voelen dat de Holocaust teweeg heeft gebracht of de spiritualiteit kunt beleven van een gebed. Als de tekening is geworden wat het moet uitdrukken, neem ik een leeg vel papier en daarop schilder ik abstract de kleuren waarvan ik vind dat ze passen bij de tekening.
Tijdens het Bredevoortse volksfeest was de Koppelstraat 1 keer in de week vanaf maart aan het bouwen aan een optochtwagen. Het thema was: We never WOK alone.Er werd een Chinees restaurant gebouwd en aan alle details was gedacht. Zo was er een grote wok met echte bami, het doorgeefluikje om de gerechten door te geven aan de barjuffrouw, de vissekom op de bar en natuurlijk de pepermuntjes en de pot met lollies. Allemaal in Chinese kleding liepen we door de Bredevoortse straten.Altijd weer een hele gezellige tijd en op zondag werd het afgesloten met een gezamenlijke barbecue.
Zaterdag 20 mei houdt journalist en radiomaker Marc Stakenburg een lezing over Bob Dylan in het maandelijkse Kenniscafé van de Koppelkerk.Bob Dylan ontving op 10 december 2016 de Nobelprijs voor Literatuur. Zoals vaker wist Dylan ook met de toekenning van deze zeer prestigieuze prijs zijn publiek in verwarring te brengen; nam hij de prijs nu aan of niet? Muziekkenner en radiopresentator Marc Stakenburg geeft lezingen over het fenomeen Dylan in het land onder de titel De Big Bang van Bob.