zaterdag, 27 mei 2017

Now on Air!

Loading...

Laatste nieuws

Gezellig Wijndorp in...

Het Wijnfeest op de markt in Aalten is dit jaar van vrijdag...

Activiteiten AALTEN

Zaterdag 27 mei.*Om 2 uur start vanaf het VVV Agentschap Aaltense Musea...

Internationale boekenmarkt in...

Op en rond ’t Zand vindt de traditionele Internationale boekenmarkt plaats, van...

Collage-kunstenaar Katinka Hanselman...

In Bredevoort koopt ze haar materialen – oude boeken – die ze...

Kunstlezing over Jean...

Voor het eerst in ruim vijftig jaar wordt er een grote overzichtstentoonstelling...

Aanmelden nieuwsbrief

Op en rond ’t Zand vindt de traditionele Internationale boekenmarkt plaats, van 10.00-17.00 uur in het historische stadje Bredevoort. Rond het marktterrein zijn meerdere terrassen. Op deze dag kunt u natuurlijk ook de expositie in "Foto21", het Vestingpark St.-Bernardus, de Borghman, de kunstcollectie van het echtpaar van Schaik met werken van o.a. Armando, Charlotte van Pallandt en Jan Sluijters in de Koppelkerk, de snuffelmarkt bij de molen “De Prins van Oranje”, etc. bezoeken. U bent van harte welkom in ons mooie stadje.

Open Boerderijdag op 5 juni bij De Neeth

donderdag, 18 mei 2017 09:21
Proef het boerenleven tijdens Campina Open Boerderijdagen Campinaboeren! De deuren van het bedrijf van de familie Sonderlo-Frenken, 'De Neeth' in Barlo, gaan op 5 juni open.Op vrijdag 26 mei en maandag 5 juni verzorgt Campina voor de twaalfde keer de Open Boerderijdagen. Meer dan 60 melkveehouders in heel Nederland openen op vrijdag tijdens het hemelvaartweekend en op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek.
Zaterdag 20 mei houdt journalist en radiomaker Marc Stakenburg een lezing over Bob Dylan in het maandelijkse Kenniscafé van de Koppelkerk.Bob Dylan ontving op 10 december 2016 de Nobelprijs voor Literatuur. Zoals vaker wist Dylan ook met de toekenning van deze zeer prestigieuze prijs zijn publiek in verwarring te brengen; nam hij de prijs nu aan of niet? Muziekkenner en radiopresentator Marc Stakenburg geeft lezingen over het fenomeen Dylan in het land onder de titel De Big Bang van Bob.
.De Stichting Contactgroep Achterhoek (SCA) houdt zondag 28 mei voor de 24ste keer de jaarlijkse toertocht voor tractoren en andere landbouwvoertuigen. Aan dit evenement nemen uiteraard donateurs van de stichting deel, maar de SCA-bestuursleden Bert Bollen en Marko Lammers hopen dat ook 'buitenstaanders' zich aanmelden.Vertrek en finish aan Buninkdijk op de Haart."We hopen op tenminste vijftien vreemde eenden", zo geeft Bollen aan. "Op deze manier proberen we donateurs te werven. Want de meeste donateurs zijn al wat ouder, dus er vallen er meer weg dan dat erbij komen. Voor het geld hoeven de mensen het niet te laten, want het donateurschap kost echt niet veel.
Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar’? Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie gaan de komende maanden op zoek naar de meest inspirerende dorpshuizen in Gelderland. Iedereen mag zijn of haar dorpshuis aanmelden. Van trotse bewoner tot betrokken bestuurder. Aanmelden kan eenvoudig via www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Inzenden is mogelijk tot 30 juni 2017. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en selecteert welke zes dorpshuizen doorgaan naar finale.