zaterdag, 27 mei 2017

Now on Air!

Loading...

Laatste nieuws

Gezellig Wijndorp in...

Het Wijnfeest op de markt in Aalten is dit jaar van vrijdag...

Activiteiten AALTEN

Zaterdag 27 mei.*Om 2 uur start vanaf het VVV Agentschap Aaltense Musea...

Internationale boekenmarkt in...

Op en rond ’t Zand vindt de traditionele Internationale boekenmarkt plaats, van...

Collage-kunstenaar Katinka Hanselman...

In Bredevoort koopt ze haar materialen – oude boeken – die ze...

Kunstlezing over Jean...

Voor het eerst in ruim vijftig jaar wordt er een grote overzichtstentoonstelling...

Aanmelden nieuwsbrief

Activiteiten AALTEN

vrijdag, 26 mei 2017 18:14
Zaterdag 27 mei.*Om 2 uur start vanaf het VVV Agentschap Aaltense Musea een rondleiding door de Aaltense ‘Gängeskes’. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur en de deelnamekosten bedragen 4 euro p.p.*s, Avonds vindt het jaarlijkse ‘Sjoksfestival’ in het centrum van Aalten plaats. Drie topbands spelen op de grote podia, Q-Music The Party is aanwezig, en als klap op de vuurpijl treedt Miss Faith op. De aanvang is vanaf half 9. Toegangskaarten zijn voor 16,50 euro te verkrijgen bij o.a. Sportshop Navis.Zondag 28 mei.*De Stichting Contactgroep Achterhoek (SCA) houdt voor de 24e keer de jaarlijkse toertocht voor tractoren en andere landbouwvoertuigen. Het vertrek van de 1e tocht is om half 11, die de deelnemers grotendeels leidt door het buitengebied van Bredevoort en Aalten. De middagtocht begint om half 2 en gaat naar het Woold. Beide ritten zijn ongeveer 15 km lang. Het vertrek-en eindpunt is de fam. Harmsen aan de Buninkdijk op de Haart.
Het Sport Event zette op zaterdag 20 en zondag 21 mei het centrum van Aalten op stelten. Honderden sportmensen maakten hun opwachting om mee te doen met de Gerard Tebroke Memorialloop (GTM) of met de Wielerronde van Aalten. Onder ideale weersomstandigheden werden de wedstrijden in diverse klassen afgewerkt, enorm veel toeschouwers moedigden de sportievelingen aan langs het parcours of pakten gezellig een terrasje op de Markt.De Wielerronde van Aalten stond op zondag 21 mei op het programma.

Zorgen om toekomst KWF-afdeling Aalten

maandag, 22 mei 2017 16:33
De vrijwilligersafdeling van KWF in Aalten staat zwaar onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.Alleen al in Aalten krijgen elk jaar 145 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Aalten al jarenlang de collecteweek. In de eerste volle week van september komen er ruim 80 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek.
Het Wijnfeest op de markt in Aalten is dit jaar van vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni 2017, midden op de Markt in het historische centrum van Aalten. Al voor het vierde jaar reizen Wijnboeren af naar Aalten vanuit de Duitse Pfalz, de Nahe en dit jaar ook uit de Moezel. Samen met de Achterhoekse Wijnbouwers schenken zij hun wijn voor het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.
Deze zomer staat de Koppelkerk in het teken van de kunstcollectie van het echtpaar Wim en Hella van Schaik. Een rijke en diverse collectie met grote namen als Armando, Jan Sluijters, Dirk Breed en Charlotte van Pallandt. Van zijn eerste salaris kocht econoom Wim van Schaik in 1952 zijn eerste kunstwerk: een Limburgs landschap van Jacques Mels. Daarbij bleef het echter niet. Gedurende de afgelopen zestig jaar verzamelden Wim en Hella enkele honderden kunstwerken, die ze in 2015 schonken aan Museum Flehite in Amersfoort. Wim en Hella zijn terughoudend met het woord ‘kunstverzamelaar’. Zelf zien zij zich eerder als ‘kunstliefhebbers’. Dat verwoordt hun passie voor kunst beter.