zaterdag, 27 mei 2017

Now on Air!

Loading...

Laatste nieuws

Gezellig Wijndorp in...

Het Wijnfeest op de markt in Aalten is dit jaar van vrijdag...

Activiteiten AALTEN

Zaterdag 27 mei.*Om 2 uur start vanaf het VVV Agentschap Aaltense Musea...

Internationale boekenmarkt in...

Op en rond ’t Zand vindt de traditionele Internationale boekenmarkt plaats, van...

Collage-kunstenaar Katinka Hanselman...

In Bredevoort koopt ze haar materialen – oude boeken – die ze...

Kunstlezing over Jean...

Voor het eerst in ruim vijftig jaar wordt er een grote overzichtstentoonstelling...

Aanmelden nieuwsbrief

Gezellig Wijndorp in Aalten

vrijdag, 26 mei 2017 18:28
Het Wijnfeest op de markt in Aalten is dit jaar van vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni 2017, midden op de Markt in het historische centrum van Aalten. Al voor het vierde jaar reizen Wijnboeren af naar Aalten vanuit de Duitse Pfalz, de Nahe en dit jaar ook uit de Moezel. Samen met de Achterhoekse Wijnbouwers schenken zij hun wijn voor het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.De Wijnboeren.De Wijnboeren uit de Duitse wijnstreken verbouwen allen hun eigen druiven op de glooiende hellingen van in het prachtige landschap.
In Bredevoort koopt ze haar materialen – oude boeken – die ze thuis verscheurt om er collages van te maken. En die zijn niet onopgemerkt gebleven: Katinka Hanselman behoort tot de beste collage-kunstenaars ter wereld. Van 3 juni tot en met 9 juli exposeert ze met haar serie ‘Fifty Two’ in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort.Katinka Hanselman (26) is opgegroeid in Lichtenvoorde, maar woonachtig in Voerendaal (Limburg).Ze maakt illustratieve beelden die gemaakt zijn met collage-technieken. Van bestaande beelden uit onder meer tijdschriften en boeken maakt ze nieuwe creaties. Door het intuïtief combineren van beeld(elementen) hoeft de betekenis niet direct onder woorden te worden gebracht.Thema’s die haar bezighouden en inspireren zijn voornamelijk reizen, cultuur, natuur, verleden en heden. Vaak zijn haar illustraties absurde beelden, want met collage hoeft niets op de werkelijkheid te lijken. En juist dat is wat het werken met collage zo mooi maakt!

Kunstlezing over Jean Arp en De Stijl

vrijdag, 26 mei 2017 09:34
Voor het eerst in ruim vijftig jaar wordt er een grote overzichtstentoonstelling gewijd aan het werk van Jean Arp (1886-1966) in het Kröller-Müller Museum. Met de titel Arp: The Poetry of Forms opent de expositie op 20 mei. Sculpturen, reliëfs en werken op papier worden getoond naast poëzie en geschriften. Omdat deze mooie expositie in dit jaar van De Stijl om een inleiding vraagt, houdt kunsthistorica Maria Driessen een verdiepende lezing in de Koppelkerk op zaterdag 10 juni.

“Stef Bos - Recital”

dinsdag, 23 mei 2017 09:17
Buiten zijn theatervoorstellingen gaat Stef Bos bij tijd en wijle alleen op verplaatsing. Een avond lang reizend door tijd en een repertoire dat hij in 26 jaar bij elkaar schreef en zong. Een reis waarvan de route wordt bepaald door de plaats waar hij speelt en de dag waarop hij ver-schijnt. Jaren geleden begon hij daarmee in Zuid Afrika. Het zijn voorstellingen waarin hij zijn lust om te improviseren kan uitleven en waarin hij songs kan spelen die in het kader van een verhaal in een voorstelling soms een seizoen niet aan bod komen. Wie zijn repertoire een beet-je kent komt die avond thuis. Wie hem niet kent zal verrast zijn door zijn humor, zijn openheid, zijn overgave en de manier waarop hij het licht in elk onderwerp binnenlaat. Zaterdag 10 juni 2017 20.30 uur Klein Theater Dinxperlo, Maurits Prinsstraat 6

Aaltense Restantenmarkt

vrijdag, 19 mei 2017 12:30
Ook dit jaar is weer de Aaltense Restantenmarkt op de zaterdag van het Wijnfeest. Het is altijd supergezellig, dus hopen we dat jullie ook (weer) mee doen. Daar de wijnboeren op de Markt te vinden zijn, staan de kramen ook dit jaar in de straten aan de Markt, t.w. Bredevoortsestraatweg – Landstraat -Kostersbulte.: 12:00-17:00 uur.Hoe meer winkeliers er mee doen,hoe leuker het is voor de consumenten hoe groter het rondje kramen!!De kosten bedragen € 35,- incl. BTW, te voldoen bij inlevering van het deelnameformulier. (Zie bijlage).Om een ander niet tot last te zijn, verzoeken wij jullie om de artikelen niet buiten de kraam te stallen, maar eventueel een extra kr aam erbij te huren.Datum: Zaterdag 10 juni 2017:Tijd: 12:00 – 17:00 uur:Opbouwen: vanaf 10.30 uur:Opgeven: bij Ada Stronks, Hogestraat 13, vóór 27 mei 2017:Kosten: € 35,- per kraam incl. BTW