zaterdag, 27 mei 2017

Now on Air!

Loading...

 

Advertentie

Aanmelden nieuwsbrief

Activiteiten Aalten

Geschreven door  Gepubliceerd in Lokaal nieuws vrijdag, 19 mei 2017 16:47
Zaterdag 20 mei.*Een groep jongeren die twee weken vrijwilligerswerk gaan doen in Jibou in Roemenië, verzorgen een autowasdag bij Garage Kempers aan De Driehoek. Tussen 9 en half 5 kan men voor minimaal 5 euro een personenauto laten wassen. Een vrije gift is natuurlijk ook van harte welkom. De inkomsten worden gebruikt om de reis en bouwwerkzaamheden te bekostigen.*Stadsbrouwerij De Borghman in Bredevoort opent dit weekend de deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen in het kader van de Week van het Nederlandse Bier. Belangstellenden kunnen zien met welke ingrediënten het bier wordt gemaakt en hoe zij wekelijks de bieren brouwen. Daarnaast wordt verteld hoe ze tot de ontwikkeling van een nieuw bier komen en krijgt iedereen uitgebreid de gelegenheid om de bieren te proeven.

Op ’t Zand in Bredevoort is vandaag weer de traditionele 3e zaterdag-boekenmarkt. Liefhebbers kunnen tussen 11 en 5 uur terecht bij de diverse kraampjes met een gevarieerd aanbod van oude en nieuwere boeken.*Bij het schuttersgebouw van EMM Dinxperlo aan de Industriestraat 5 wordt vanaf 2 uur voor de derde keer het Gemeentelijk Aaltens Keizerschieten gehouden. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.*De Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad houdt in ’t Koppelhuis op de Markt een literaire middag voor zijn vrienden. Te gast is de jonge schrijver Jonah Falke, die vorig jaar debuteerde met zijn roman Bontebrug. De bijeenkomst begint om 3 uur. Kaarten zijn te bestellen bij het VVV in Bredevoort. .*In De Hofnar vindt het grootste indoor Beach Festival van Nederland plaats, getiteld ‘At the Beach’. Naast diverse DJ’s zijn er ook live-optredens van o.a. Spawn, Trafassi en Jody Bernal. De aanvang is vanaf 19.00 uur. Kaartjes kosten 23,50 euro p.p. 

Journalist en radiomaker Marc Stakenburg houdt vanavond een lezing over Bob Dylan in het maandelijkse Kenniscafé van de Koppelkerk in Bredevoort. In zijn lezing, die wordt afgewisseld met beeld en geluid, gaat hij met name in op de eerste jaren van de zanger in New York. Daarnaast brengt gitarist Hans de Vries liedjes van Dylan ten gehore. De aanvang is om 8 uur, de toegang bedraagt 7,50 euro.
De internationale Legends of Rock Tribute Tour komt naar Kulturhus Dinxperlo.Het wordt een spetterende Rock Night met optredens van ‘Metallica by MagneticA’, ‘AC/DC by ACinDC’, en ‘Guns ‘N’Roses by Slash ‘N’Roses’. Dit alles wordt ondersteund door spectaculaire lichtshows en dynamische special effects.Het programma start om 9 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro via www.kulturhusdinxperlo.nl Aan de kassa kosten ze 17,50 euro.

Zondag 21 mei

Stadsbrouwerij De Borghman in Bredevoort opent de deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen in het kader van de Week van het Nederlandse Bier. Belangstellenden kunnen zien met welke ingrediënten het bier wordt gemaakt en hoe zij wekelijks de bieren brouwen. Daarnaast wordt verteld hoe ze tot de ontwikkeling van een nieuw bier komen en krijgt iedereen uitgebreid de gelegenheid om de bieren te proeven.
VVV Dinxperlo heeft mooie fietsroutes uitgezet die via verschillende grens-overgangen richting Haldern gaan. Er zijn twee afstanden: een korte route van 43 km en een lange van 54 km. Deelnemers krijgen onderweg drinken en een koek aangeboden. Er kan tussen half 11 en half 2 gestart worden bij het VVV-kantoor. De kosten bedragen 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen t/m 12 jaar.
De Christelijk Gemengde Zangvereniging Vriendschap uit IJzerlo houdt haar voorjaarsconcert in ’t Dorpshuus in IJzerlo. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door Frank Timmermans en Harry Boontje. De aanvang is om 11 uur, de toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.

* Jong Gelre Aalten houdt weer haar jaarlijkse Zeepkistenrace. Met een zelfge-bouwde zeepkist van de schans boven aan de Nijhofsbult in Barlo naar beneden, met allerlei hindernissen onderweg. De wedstrijd start om half 12, de toegang is gratis. Het regelement is te vinden op de website www.jonggelreaalten.nl

In het centrum vindt het wielerspektakel, de ‘Ronde van Aalten’ plaats. Er wordt gereden in diverse klassen: de eerste klasse start om 12 uur en de laatste, voor Elite en Beloften, om 10 over 5. Tussendoor is ook de ‘Dikke Banden Race, voor basisschoolleerlingen van 7 t/m 12 jaar.

Het Restauratiefonds van de Oude Helenakerk houdt weer een mooie fietstocht. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 20 of 30 km., die door de Duitse grensstreek gaan. Starten kan tussen half 1 en 2 uur vanaf Bouwbedrijf Wevers aan de Dinxperlosestraatweg. Een vrije gift bij de start is van harte welkom.

Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei

* Vanaf 11 uur vindt in het Aaltense centrum het jaarlijkse Meifeest plaats.De straten zijn gevuld met oldtimers, die vanaf circa 1 uur gepresenteerd worden op de Markt. Daarnaast is er een vrijmarkt, met name voor kinderen, waar ze hun overtollige spulletjes kunnen verkopen, en zijn op de Markt verschillende lentebieren te proeven onder het genot van gezellige muziek. De toegang is gratis.*Bij SETZ Huiskamer op Plein Zuid vind DAUWofTRAP’M an naar Aalten plaats. Vanaf 11 uur is er koffie, drank en barbecue. ‘s Middags is er live muziek van Handy Joe & de Boogie Kaerls en ’s avonds van Five Pack. De toegang is gratis.
Op het AZSV terrein Villekamp is de laatste jaren veel veranderd. Daarom willen zij belangstellenden de gelegenheid geven om een kijkje te komen nemen tijdens een open dag van 12 tot 4 uur. Tientallen vrijwilligers zijn aanwezig om bezoekers uitleg te geven over de vele faciliteiten binnen AZSV. Jeugd kan kennis maken met BubbleBal en Dartvoetbal, kunnen penaltyschieten met Matthijs Ebbers, en Rowdy Heinen is aanwezig om te laten zien wat je allemaal voor trucks met een bal kunt uithalen.
* In Oerkroeg Schiller is het jaarlijkse Open Podium. Lokale en regionale bandjes, solo artiesten, gelegenheidsformaties en alle ander vormen van podiumkunst krijgen ieder zo’n half uur om zich aan het publiek de presenteren. De optredens beginnen rond 2 uur, de toegang is gratis.
De musici van Mrs Rose, hét jaren 20 salon orkest, spelen bij boerderij ‘Wessel’ aan de Kruisdijk in IJzerlo. Bekende nummers als de ‘Charleston’, ‘Happy Days are here again’ en ‘Singing in the rain’ komen zeker voorbij. Het bestuur van Café Cultuur Aalten zorgt daarnaast voor een uitgebreide High Tea. De aanvang is om 3 uur. De kosten bedragen 25 euro p.p. inclusief concert en High Tea. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten volgend weekend

Op zaterdag 27 mei start om 2 uur vanaf het VVV Agentschap Aaltense Musea een rondleiding door de Aaltense ‘Gängeskes’. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur en de deelnamekosten bedragen 4 euro p.p.

Het jaarlijkse ‘Sjoksfestival’ in het centrum van Aalten vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 mei. Drie topbands spelen op de grote podia, Q-Music The Party is aanwezig, en als klap op de vuurpijl treedt Miss Faith op. De aanvang is vanaf half 9. Toegangskaarten zijn voor 16,50 euro te verkrijgen bij o.a. Sportshop Navis.

De Stichting Contactgroep Achterhoek (SCA) houdt op zondag 28 mei voor de 24e keer de jaarlijkse toertocht voor tractoren en andere landbouwvoertuigen. Het vertrek van de 1e tocht is om half 11, die de deelnemers grotendeels leidt door het buitengebied van Bredevoort en Aalten. De middagtocht begint om half 2 en gaat naar het Woold. Beide ritten zijn ongeveer 15 km lang. Het vertrek-en eindpunt is de fam. Harmsen aan de Buninkdijk op de Haart.