Home

Ein Abend der Volksmusik’ in Aalten.

6 november 2016 Uitgaanstips


tirolLiefhebbers van Egerländer- en Tsjechische blaasmuziek, Alpenländische Volksmusik en Duitse Schlagers kunnen op zaterdag 26 november weer genieten tijdens ‘Ein Abend der Volksmusik’ in Partycentrum ‘t Noorden in Aalten. Die Slingetaler presenteren, evenals de voorgaande jaren weer een nonstop muziekprogramma met uiteenlopende muziek uit de Alpenlanden. Dat de Duitstalige Volks- en Schlagermuziek weer een steeds grotere populariteit geniet blijkt wel uit de grote belangstelling tijdens het Frühschoppen tijdens kermissen, volks- en oktoberfeesten en speciale thema avonden zoals Ein Abend der Volksmusik.

Die Slingetaler De acht bandleden (zes heren en twee dames) van dit orkest hebben de naam van hun orkest gekoppeld aan het prachtige coulisselandschap rondom de Slinge. Het 100% live orkest heeft zich gespecialiseerd in Duitstalige ‘Alpenländische Volksmusik’ en schlagermuziek. Naast deze Duitstalige volks- en schlagermuziek van de 60’er, 70’er jaren tot aan nu, brengt het orkest ook de Engelstalige ‘Golden Oldies’, countrymuziek, dialect- en Nederlandstalig repertoire. De meerstemmige zang, mede door de inbreng van twee zangeressen en de inzet van een blazerssectie, is bepalend voor de sound van dit orkest. De instrumenten die bespeeld worden, zijn trompetten, diverse saxofoons, basgitaar, accordeon, gitaar en slagwerk. Al met al muziek met veel variatie, waardoor Die Slingetaler zich van vele andere orkesten onderscheidt. Ter ondersteuning van de muziek zorgt een enthousiaste technische ploeg voor goed geluid en mooie belichting.

Evenals voorgaande jaren is er weer een gastorkest uitgenodigd. Deze keer is er gekozen voor de Driedonken Blaaskapel uit Den Dungen (NB). De kapel speelt in de originele Tsjechische kleding en speelt ook in de originele Tsjechische bezetting. Deze kapel speelt met veel gevoel de Tsjechische en Moravische volksmuziek. De Drie Donken Blaaskapel staat onder leiding van José van de Koevering. Samen met zijn muzikanten streeft hij ernaar deze muziek op professionele wijze te vertolken, zowel instrumentaal als vocaal.

De opzet van de avond doet denken aan een Oktoberfest, waarbij ‘gemütlichkeit’ voorop staat. Met publiek aan tafels en aan beide uiteinden van de zaal een podium kunnen beide orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop programma wordt geboden. Met deze zaalindeling is er voor iedereen die een kaartje koopt een zitplaats beschikbaar.

De avond, op zaterdag 26 november, begint om klokslag 19.30 uur en zal rond middernacht worden afgesloten. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Partycentrum ‘t Noorden, Lichtenvoortsestraatweg 44, tel: 0543 427551 en Primera Aalten, Bredevoortsestraatweg 8.  De kaarten kosten € 8,- in de voorverkoop en € 10,- ’s avonds aan de zaal. Ook zijn kaarten te bestellen via de website: www.slingetaler.nl.