Home

40 naobers schuiven aan bij eerste Naobertafel

Uitgaanstips


De start van de eerste Naobertafel was donderdag 17 augustus een groot succes voor zowel het personeel van Grandcafé Beth San als de ‘Naobers’. Voor enige tijd terug kwamen Elise Houwers en Joke Meinen (Coördinators Welzijn van Marga Klompé) met het idee om de buurtbewoners meer te betrekken bij het verzorgingshuis Beth San.

Na een enquête in de buurt en een bijeenkomst in Beth San werd het idee geboren om een Naobertafel te organiseren. Er werden flyers bezorgd bij de buurtbewoners van Ackermanshof, Koeweide, Esdoorn en Eligiusstraat en de gastvrouwen Lievers en Ploos van Amstel hebben daarna de bewoners benaderd of ze mee wilden doen.

40 naobers 
Dat het een goed idee was, werd wel duidelijk toen er zo’n 40 personen aanschoven aan de eerste Naobertafel. Er werd meteen al gezellig met elkaar gepraat onder het genot van een drankje.Ze werden allemaal hartelijk welkom geheten en kregen uitleg van wat de Naobertafel inhield. Op het menu stond deze middag tomatensoep, schnitzel met heerlijke zigeunersaus, aardappelrozetjes, lekker warme groentemix, rauwkost, appelcompote en als toetje was er gekozen voor hopjesvla met slagroom. Ook het personeel van Grandcafé Beth San hadden kosten nog moeite gespaard om alles keurig op te dienen zodat het eten zich heel goed liet smaken.

Karnemelksaus met andijvie
Na de maaltijd werd er nog een kop koffie geserveerd en werd er nog gezellig nagepraat. Tijdens de gesprekken onder de buurtbewoners met het personeel kwamen al suggesties naar boven van diverse ‘oude’ maaltijden (bijvoorbeeld karnemelksaus met andijvie en een speklap).

De Naobertafel zal elke derde donderdag van de maand om 17.00 uur plaatsvinden in het Grandcafé Beth San met steeds een ander menu. Opgeven voor de maaltijd kan via 0543 561500 of via mail grandcafe.bethsan


,